Torsiyon yayları
Torsiyon ve dönüş kuvvetlerinin gerektiği yerlerde, torsiyon yayları kullanılmaktadır.
Mühendislik alanlarında otomotiv ve elektronik ekipman üretimleri ile birlikte son kullanıcı ürünlerinin çoğunda bulunan torsiyon yayları genel olarak menteşelerde, kaldıraçlarda, kontaklarda karşımıza çıkmakta olup bu parçaların çalışmasında çok önemli bir görev almaktadırlar.
Temek olarak torsiyon yayları, helical bir şekile sahip gövde ile birlikte uçlarda açılı kolları bulunan ve açılı dönüşe olanak veren yaylardır. Açılı olan kollar hareket eden ve sabit olan parçalara bağlanır ve hareket gerçekleştiğinde yük altında kalıp hareket sonunda başlangı pozisyonuna geri dönüşü sağlamaktadırlar.
Kullanıma bağlı olarak saat yönüne veya saat yönünün tersine sarım ile birlikte ister tek gövdeli veya isterseniz çift gövdeli olarak üretim yapabilmekteyiz. Şekil ve bacak pozisyonlarını uygulamanızda optimum yük aktarımı yapabilecek şekilde tasarlamaktayız.
Üretim esnasında kalite departmanımızın kontrolleri eşliğinde istenilen tolerans ve yük değer aralığında üretim yapılmakta olup, istenilen özellklerde ürün garanti edilmektedir.
Malzeme, iç çap ve dış çap değerleri , kol tipi ve bacak tipine göre faklı torsiyon yay istekleri için bizimle irtibata geçiniz.
Malzeme
Patentli / patentsiz yaylık çelik tel ( EN 10270-1 )
Paslanmaz çelik tel ( EN 10270-3 )
Tel çapı 0,20 mm den 7,00 mm ye kadar
Hatve : Dar, adım adım , kademeli
Sarım yönü : Saat yönüne veya saat yönünün tersine
Uç tipi : Tek veya çift torsion, kapalı uç, kapalı ve taşlanmış uçlar, açık uçlar
Bacak konumu
Pratik, aksiyel, radyel, radyel/teğer
Kaplama ve yüzey işlemi
Stres alma, galvanizli , elektrolitik boyalı veya isteğinize istinaden
Üretilen yaylar düşük toleranslarlaşu ekilde üretilmektedir:
Dolayısı ile, firma adımıza “ Hassas yay yapım fabirkası “ adını uygun gördük.
Değişik alanlarda araştırma ve geliştirme amaçlı teknik üniversiteler ile işbirliği içinde bulunmaktayız. Farklı endüstriyel alanlarda kullanılan yüksek hassasiyetli yaylar, ki bunlar arasında kontak parçaarı, enerji yüklü parçalar, vibrasyon parçaları, rulman parçaları gibi, aşağıdaki endüstriyel alanlarda kullanılmaktadırlar;
- Mühendislik ve İnşaat
- Takım üretimi
- Hidrolik endüstrisi
- Otomotiv endüstrisi
- Ölçüm ve kontrol teknolojileri
- Filtre ve akışkanlar teknolojileri
- Elektrik ve Elektronik mühendisliği
- Medikal
- Çevre teknolojileri
- Mobilya endüstrisi
- İnşaat endüstrisi